Compreses de Cotó

D’ençà que vaig començar a realitzar i oferir compreses baubolove a les dones, he rebut centeners de comentaris d’agraïment i d’alegria per haver utilitzat tela a l’hora de fer-les…sí, alegria!…per la comoditat que suposen, perquè com que no tenen químics l’absorció és natural i sense olors desagradables, perquè com que és la roba que entra en contacte amb la pell no hi ha suor afegida, perquè saben que ja no estan contaminant el planeta i perquè els duraran molts anys, ja que estan ben fetes. Haver de rentar-les és un mal menor, que esdevé un ritual d’autocura que no comporta massa temps.
Si n’hagués de destacar, potser un aspecte contrari, podria dir que les compreses de roba poden moure’s un xic més que les d’un sol ús perquè no tenen adhesiu. La roba exterior és pana de cotó perquè s’adhereixi una mica a la calceta i així d’aquesta manera disminueixi un xic el lliscament. Recomanem utilitzar calcetes més aviat grans i ajustades al cos per aconseguir una major comoditat. De totes maneres és una cosa a la qual ens acostumem i no un gran inconvenient, la veritat és que en són molts més els beneficis.

tamanys

Models i talles

Hi han 3 tamanys, la petita S, la mitjana M, la gran L.

Quina escollir?

El cert és que és molt personal. No hi ha una norma específica a seguir.

Hi ha qui prefereix la més gran per l´us diari, per que te un sagnat abundant, postpart o senzillament per que la fa sentir més segura. També les fan servir les qui tenen un sagnat abundant com a compresa de nit.

Hi ha qui prefereix la M per que la fa sentir més segura i te més superficie que la petita. Moltes m’heu comentat que és la més cómoda. Nosaltres la recomanem per les persones de talla de vestit 42 o més, però no és excloent.

Hi ha qui s´estima més utilitzar la petita, també per les adolescents, per a les qui tenen un sagnat escàs o per combinar amb la copa menstrual.

Si és el primer cop que les utilitzes recomanem provar amb una M i una S i així es pot comprar la que et vagi millor.

Una altre motiu per escollir es utilitzar tamanys diferents segons el moment del cicle. Al principi fem servir una més petita, després els dies més intensos les més grans. Es qüestió d’anar provant.

capes
Tots els tamanys de les compreses BauboLove tenen fins a tres nivells diferents d´absorció.
Els absorbents son de Coto 100%, asenyalats per darrera amb un, dos o tres punts vermells, estampats sobre una cinta de cotó

1 Capa

Una capa de franela 100% cotó fa una compresa més lleugera que s´asseca més ràpid que les altres. Serveix pels primers i/o últims dies, per sagnat de mig a escàs, per combinar amb la copa o per tenir-ne varies i canviar-les més sovint.

2 Capes

Una capa de moletó 100% cotó, és una capa gruixuda super absorbent. És una compresa estàndart per a tots els dies de la menstruació. Recomanem començar per provar aquest nivell per després saber si necessitem més o menys absorció en altres dies.

3 Capes

·Porta les dues capes del nivell 1 i 2 a la que hi afegim un nucli central 100% cotó. Es visiblement més gruixuda que les compreses anteriors i suporta més quantitat de sagnat. És ideal pels dies més forts o bé per a les qui tenen un sagnat abundant.

Quina escollir?

Recomanem tenir-ne de diferents absorcions i que utilitzarem segons les nostres activitats i el dia de la menstruació en el que estem.

Si encara no has fet servir les nostres compreses comença provant d’una capa si la combines amb la copa o tens un sagnat escàs, de dues capes si és sagnat mig i tres capes solament si tens un sagnat abundant.

Baubolove es:

Alta Qualitat

Materials i confecció de alta qualitat, amb una duració estimada mínima de 3 anys.
En general s’estima que les compreses poden durar 5 anys o més. En tots els models, la roba que utilitzo en contacte amb la pell és cotó orgànic 100% certificat GOTS o OEKO-Tex, amb estampats de colors varis. Dins porten una capa impermeable i transpirable.


Sostenibilitat

Es calcula que una compresa desechable pot trigar entre 150-500 anys en degradarse. Les dones fem ús de compresas un mínim aproximat de 1300 vegades per any.
Les compresas de tela suposen un estalvi molt important de residus tòxics, per la teva pell i per el planeta. Amb 20 compreses de tela (o menys) tens més que suficient durant uns 5 anys. El teixit de cotó, que conforma el 90% de les compreses, és biodegradable.


Salud

Les dones que fan servir compreses de tela experimentan tot tipus de beneficis relacionats amb el cicle menstrual i la seva sexualitat. El teixit de cotó és saludable per la teva pell, no produeix alergies ni afavoreix infeccions. El fet de rentar a mà la teva sang et permet establir una nova relació amb el teu cicle, poder observar el teus procesos i donarte un temps de cures, es un gran acte de amor i salud per tu mateixa que et requereix a la pràctica mols pocs temps.

Consciència

Hi ha una nova manera de viure la teva menstruació, des de la belleza i la comoditat. Les compreses baubolove estan fetes a mà amb molta cura i dedicació, plenes de desitjos i
bendicions de alliberament per què totes les dones puguin viure la seva menstruació des de el plaer com qualsevol altre proces fisiològic

Materials de confecció:

El principal material que utilitzem és el Cotó. El cotó és una fibra natural d’origen vegetal, molt absorbent. És suau, transpirable i confortable. A més evita al·lèrgies i protegeix les pells delicades.

En contacte amb la vulva:

-Color blanc cru: cotó orgànic certificat GOTS *

-Estampados de colors: cotó 100% amb certificat STANDARD 100 by OEKO-TEX ® **

A l’interior:

-Impermeable, transpirable: Pul (poliuretà + polièster) certificat STANDARD 100 by OEKO-TEX ® **

-Una Capa absorbent: franel·la de cotó 100%

-Doble Capa absorbent: moletó de cotó 100%, certificat STANDARD 100 by OEKO-TEX ® **

-Triple capa absorbent: franel·la de cotó 100% + moletó certificat + nucli extra absorbent 100% cotó.

A l’exterior:

L’última capa, en contacte amb la braga, és de teles texturades per evitar que la compresa llisqui sobre la braga. Normalment és pana fina de cotó.

Clip automàtic de metall (níquel free)

Clip Kam resina de polièster certificat CPSIA ***

Certificacions:

* GOTS: (Global Organic Textile Standard), norma líder mundial en el processament de tèxtils fets amb fibra orgànica, que inclou criteris ecològics i socials.

** OEKO TEX Standard 100: sistema independent i homogeni de proves que verifica que no es troban en tèxtils, o fases de la fabricació de productes, substàncies que puguin resultar nocives per a la salut.

*** CPSIA: certifica que el producte compleix amb totes les normatives, estàndards i restriccions establertes per la consumer safety product commission de U.S.A., especialment en el contingut de plom i ftalat.